2018.07.17. kedd   
.: Home :.    »    Menü  
  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
.: 375 éves a Bölcsészettudományi Kar :.
   

MANYE XXII. Társadalmi változások – nyelvi változások


TÁRSADALMI VÁLTOZÁSOK – NYELVI VÁLTOZÁSOK
Alkalmazott nyelvészeti kutatások a Kárpát-medencében
 
FELHÍVÁS
 
A Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesülete (MANYE) és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara Társadalmi változások – nyelvi változások címmel kongresszust rendez meghívott és a kongresszus témája iránt érdeklődő előadók részvételével.
 
A konferencia célja: alkalmazott nyelvészeti kutatások, eredmények, tapasztalatok bemutatása különböző nyelvészeti, gyakorlati és/vagy interdiszciplináris megközelítés felől.
 
A konferencia ideje: 2012. április 12–14. (csütörtök, péntek, szombat)
 
Helye: Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar
 
Programbizottság
 
Klaudy Kinga (elnök), Hidasi Judit, Kis Ádám,
Medgyes Péter, Sárdi Csilla, Székely Gábor,
Szőllősy-Sebestyén András, Tóth Szergej
 
Szervezőbizottság
 
Tóth Szergej (elnök), Bácsi János (társelnök),
Annus Gábor (WEB), Basch Éva, Radics Georgina (titkár),
Herbszt Mária, Gaál Zsuzsanna, Bakti Mária, Juhász Valéria, Klippel Rita,
Lesznyák Márta, Nagy János, Sárdi Csilla, Sulyok Hedvig
 
A MANYE-kongresszus szervezői a Szegedi Tudományegyetemre várják az alkalmazott nyelvészet keretein belül munkálkodó kollégákat és hallgatókat az alábbi tudományterületeken:
 
alkalmazott pszicholingvisztika; alkalmazott szociolingvisztika; fordítástudomány; genderkutatás; az idegen nyelvek oktatása; interkulturális kommunikáció; kisebbségi nyelvek és nyelvi kisebbségek; kontrasztív nyelvészet; lexikológia és lexikográfia; a magyar mint anyanyelv oktatása és használata, a magyar mint idegen nyelv oktatása és használata; a média nyelvi világa; névföldrajz; nyelvföldrajz; nyelvi jogok; nyelvpolitika; nyelvtervezés; politikai kommunikáció; pragmatika; szaknyelvi kommunikáció; szemiotika; szociolingvisztika, szövegtan; terminológia.
 
A szervezők az itt javasolt, valamint az ezekkel rokon területeken kívánnak fórumot biztosítani a társadalmi változások – nyelvi változások témaköreinek.
 
A szegedi kongresszus rendezésének alapelvei:
 
a) témaspecifikus, vagyis a kollégák nem szekciókba jelentkeznek, hanem a meghirdetett központi gondolat (Társadalmi változások – nyelvi változá-sok) tervezett témái alapján döntenek részvételükről, és az előadások a beküldött összefoglalók alapján sorolódnak be valamelyik műhelybe;
 
b) nyitott: a társtudományok, a határon túli kutatóhelyek, a gyakorlóisko-lák, a tanítók és az óvodapedagógusok irányában;
 
c) hallgatóbarát, mert a kongresszus rendezésével egy időben rendezzük meg az alkalmazott nyelvész szakos hallgatók soron következő találko-zóját, valamint várjuk az aktív PhD képzésben részt vevő kollégákat és hallgatókat is;
 
d) költségtakarékos, s ez reményeink szerint tükröződik a részvételi díjak-ban is.
A kongresszusra lehet jelentkezni előadással és poszterrel is. A poszterek be-mutatására a szervezők külön időt biztosítanak. A plenáris előadások 30 per-cesek, a műhelyelőadások 15 percesek. A műhelyelőadásokat megbeszélés követi. Aműhelyek dönthetnek a lebonyolítás kerekasztal-lehetőségéről is. A tervezett témakörök megtekinthetők a kongresszus honlapján.
 
A kongresszus honlapjának címe: www.jgypk.hu/manye22
Minden további információt itt teszünk közzé.
 
A kongresszus e-mail címe: manye22@jgypk.u-szeged.hu
Kérdéseiket erre a címre küldjék.
 
A konferencia vonalas telefonszáma: +36 62 544-781
(Radics Georgina, kongresszusi titkár)
 
Technikai igények vagy internetes problémák: +36 20 9120544
(Annus Gábor, a szervezőbizottság tagja)
 
Jelentkezés
A kongresszusra jelentkezni interneten, az e célra szolgáló felületen lehet, 2011. december 1-jétől. A jelentkezés két ütemben történik: a) regisztráció, az űrlap kitöltésével; b) a részvételi szándék megerősítésével, a honlapon megadott kritériumok szerint elkészített összefoglaló elküldésével.
 
 
RÉSZVÉTELI DÍJ MANYE-tag
nem MANYE-tag


PhD hallgató, ha a MANYE tagja
BA, ill. MA képzésben részt vevő hallgató
13 000,– Ft
19 000,– Ft
0 Ft
0 Ft
 
A részvételi díjat fizetők számára a kongresszusi csomag magában foglalja a műsorfüzetet, az összefoglalók kötetét, egy jegyzettömböt és tollat; egy jelvényt és a fogadásra szóló meghívót.
A részvétel a meghívott plenáris előadók és a műhelyelőadásokra jelentkező aktív PhD és BA, illetve MA képzésben részt vevő és MANYE tagsággal rendelkező hallgatók számára díjtalan. Kérjük a résztvevőket, hogy számlaigényüket már a regisztráláskor jelezzék.

MANYE-tagság: Aki szeretne belépni az egyesületbe, a szükséges információt a http://www.kodolanyi.hu/manye/tagifok.html címen találja meg.

Publikáció
A kongresszuson elhangzott előadások és poszterek szerkesztett változatát a benyújtott anyagok lektorálása és válogatása után két részben publikáljuk: az első rész nyomtatott kötet, a második CD/DVD/WEB. Az összefoglalók és előadások benyújtásának követelményei a kongresszus honlapján és a második körlevélben olvashatók.

További információk
A kongresszus elsődleges nyelve a magyar. Lehetőség van arra is, hogy az előadás idegen nyelvű legyen. A műhelyekbe sorolást a programbizottság és a szervezőbizottság véglegesíti. A szállási és étkezési lehetőségeket, illetve a fakultatív programokat a kongresszus honlapja és a második körlevél közli. A szállásfoglalásról a résztvevőknek egyénileg kell gondoskodniuk.

A KONFERENCIA TERVEZETT PROGRAMJA

1. nap (délután)

Regisztráció
A kongresszus megnyitása
Plenáris nyitóelőadások
Brassai előadás (a Brassai-díj átadása)
A tiszteleti tag oklevelének átadása
MANYE közgyűlés
Fogadás

2. nap (egész nap)

Plenáris előadások
Műhelyelőadások
Fakultatív programok

3. nap (délelőtt)

Plenáris előadások
Szekcióelőadások
A kongresszus záróülése

Határidők
Jelentkezés: 2011. december 1-jétől.
Az összefoglalók beküldése: 2012. február 1. (szerda)
Visszajelzés (elbírálás): 2012. február 29. (szerda)
A részvételi díj befizetése: 2012. március 14. (szerda)

Részletek

.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2012.01.17.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
  ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 Július
H K Sz Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 SZOLGÁLTATÁSOK
   Jelentkezés  
   Galéria  
 ESEMÉNYEK   
A Canvas keretrendszere e-learning tananyagok fejlesztéséhez (haladó kurzus)
A képzést az e-learning képzések és tananyagok iránt érdeklődő oktatóknak, doktoranduszoknak és tananyagfejlesztőknek ajánljuk. A kurzus haladó szintű, ezért azoknak ajánljuk, akik MOOC-ot vagy e-learning tananyagot fejlesztenek, és már van konkrét anyaguk, amellyel a képzés keretében dolgozhatnak. Részletek »
A Canvas keretrendszere e-learning tananyagok fejlesztéséhez (haladó kurzus)
A képzést az e-learning képzések és tananyagok iránt érdeklődő oktatóknak, doktoranduszoknak és tananyagfejlesztőknek ajánljuk. A kurzus haladó szintű, ezért azoknak ajánljuk, akik MOOC-ot vagy e-learning tananyagot fejlesztenek, és már van konkrét anyaguk, amellyel a képzés keretében dolgozhatnak. Részletek »
A Canvas keretrendszere e-learning tananyagok fejlesztéséhez (kezdő kurzus)
A kezdőknek szóló képzést az e-learning képzések és tananyagok iránt érdeklődő oktatóknak, doktoranduszoknak és tananyagfejlesztőknek ajánljuk. Részletek »
Az interaktív tábla alkalmazásának módszertani lehetőségei
A képzést az interaktív tábla felsőoktatási alkalmazása iránt érdeklődő oktatóknak, doktoranduszoknak és tananyagfejlesztőknek ajánljuk. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E  B T K   S Z A K M Ó D S Z E R T A N I   K Ö Z P O N T     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: Múzeum krt. 6-8., Ifjúsági ép. II. em.   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500 / 5065   •   Fax :: (+36) 1 411 6500 / 5067   •   Webform :: küldje el véleményét!