Beszámoló az Oktatói Tanárképző Műhely első találkozójáról

2022.11.28.
Beszámoló az Oktatói Tanárképző Műhely első találkozójáról

Beszámoló az eseményről:

Az ELTE BTK Szakmódszertani Központjában 2022. november 17-én első alkalommal rendezték meg a szakmódszertant oktató kollégák számára a Tanárképző Műhelyt. A műhely célja, hogy a szakmódszertant oktató kollégák a tanárképzéssel kapcsolatos aktuális témákat közösen dolgozzák fel, és jó gyakorlatokat osszanak meg egymással. Az első műhelytalálkozón Major Éva, a Szakmódszertani Központ vezetője köszöntötte a résztvevőket, a kollégák közül az angol nyelv és kultúra tanára, az ének-zene tanár, a japán nyelv és kultúra tanára, a könyvtárostanár, a magyar mint idegen nyelv tanára, a magyartanár, a média-, mozgókép- és kommunikációtanár, az olasz nyelv és kultúra, a spanyol nyelv és kultúra és a magyar mint idegennyelv tanára szakról is vettek részt oktatók.

A bemutatkozások és egy rövid ismerkedő gyakorlat után a résztvevők Baditzné Pálvölgyi Kata vezetésével egy ötletbörzén gyűjtötték össze, hogy melyek azok az aktuális szakmai témák, amelyek leginkább érdeklődésre tartanak számot, és amelyek tanításában oktatóink is fejlődni szeretnének. Szabó Éva a Hatnyelvű Metodikai Szótárt mutatta be a találkozón, amely nemcsak a különböző szakmódszertani fogalmak megismerésére, hanem számos kooperatív és innovatív technika alkalmazására is alkalmas. A műhely zárásaként Baditzné Pálvölgyi Kata és Gonda Zsuzsa mutattak be olyan digitális jó gyakorlatokat, amelyeket rendszeresen alkalmaznak az egyetemi hallgatókkal való közös munkában akár a tesztelés, akár a szövegfeldogozás és – alkotás területén.

A szervezők a következő műhelytalálkozóra is szeretettel várják a szakmódszertant oktató kollégákat, amelyre várhatóan 2023 márciusában kerül majd sor. A bemutatott anyagokat és az összegyűjtött témákat a szakmódszertant oktatók számára a TKK által létrehozott Teams csoportban hozzuk majd nyilvánosságra.